Click me for dropdown

Skin Care Blog

Duindoorn

Duindoorn
Duindoorn werkt goed tegen huidproblemen, eczeem, psoriasis, droge huid en andere chronische huidaandoeningen. De olie in Duindoorn, verzacht, hydrateert en beschermt.

Het is weer tijd om een van onze ingrediënten in het zonnetje te zetten. De vorige keer hebben we Lavendel wat meer onder de loep genomen (dat lees je hier), nu is het de beurt aan Duindoorn.

 

Duindoorn wordt steeds populairder als 'superfood' en is uitermate geschikt om in voedsel te verwerken zoals sauzen, soepen en zelfs ijs. Maar waarom het als superfood gecategoriseerd wordt, is omdat Duindoorn geneeskrachtige eigenschappen bevat en daarnaast vol zit met vitamine C.

 

Duindoorn heeft dus positieve effecten op onze gezondheid wanneer we dit inwendig gebruiken, maar waarom gebruiken we het dan in onze producten van Salcura? De Duindoornvruchten bevatten veel olie die ervoor zorgt dat de huid niet uitdroogt. Daarnaast zorgt deze olie er zelfs voor dat de huid beschermd wordt tegen de zon. De vetzuren voeden en verzachten de huid en betacaroteen (antioxidant) versterken deze eigenschap nog eens. De olie in de Duindoornvruchten werkt dus verzachtend, ontstekingsremmend en hydraterend.

 

Het medicinaal gebruik van Duindoorn, zowel inwendig als uitwendig, is al eeuwenoud, maar met name te vinden in de Chinese geneeskunde. Er werd namelijk in het westen lange tijd gedacht dat de Duindoorn giftig was.

 

Goed om te weten trouwens, is dat Duindoorn dus niet alleen onze huid beschermt, verzacht en hydrateert, maar ook nog eens helpt tegen vroegtijdige veroudering van de huid, helpt de regeneratie van de huid te ondersteunen bij brandwonden, zonnebrand en stralingswonden, en natuurlijk (last but not least) helpt het om huidproblemen te verzachten zoals eczeem, psoriasis en andere chronische huidproblemen.

 

Disclaimer
The information given in any Salcura Blog is for personal interest and not intended to diagnose, treat, cure or prevent any condition. It is not intended as a substitute for medical advice and anyone with a health issue, or is on medication, should consult their doctor before making changes to their diet and exercise routine.

Seek advice from a medical practitioner or complimentary therapist before using essential oils if you are pregnant or are on medication. Keep essential oils out of the reach of children. In the case of contact with the eyes, rinse thoroughly with clean, cool water. Always dilute essential oils before using them on your skin, unless directed otherwise by an aromatherapist.

Klantenservice & Bestellen
info@salcura.nl

Zoek winkel
Waar te koop?