Salcura Netherlands
Click me for dropdown

Huidaandoeningen

Hoe jouw huid werkt

De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. Het weegt ongeveer 6 kilo en, als je het compleet zou uitstrekken, zou de huid van een gemiddeld volwassen mens ongeveer 2 m2 in beslag nemen. Niet alleen is de huid het grootste orgaan, zonder onze huid zouden wij niet kunnen leven. Het vervult een aantal zeer essentiële functies, zoals het reguleren van de lichaamstemperatuur, het beschermen tegen bacteriën en stoffen van buitenaf, het aanmaken van vitamine D onder invloed van de zon, het herkennen van koud of warm en ga zo maar door!

De huid verandert continu en de bovenste laag van onze huid (de opperhuid) vernieuwd zichzelf voortdurend door het aanmaken van nieuwe cellen. Gemiddeld neemt zo’n vernieuwingsproces ongeveer 27 tot 30 dagen in beslag (dit proces gaat sneller als je jong bent en wat langzamer als je ouder wordt).

De huid verder uitgelegd

De huid is opgebouwd uit drie lagen, de opperhuid, de leder huid en het onderhuids vet- en bindweefsel.

De Opperhuid

De opperhuid is de buitenste laag van de huid en is de laag die we kunnen zien en aanraken. Deze laag beschermt ons tegen giftige stoffen en bacteriën van buitenaf. Hoewel het een zeer belangrijke functie inneemt, is het ook de dunste laag van onze huid, slechts tussen de 0,05mm op je oogleden en 1.5mm op je voetzolen.

De Lederhuid

De lederhuid is de dikste laag van onze huid en bestaat uit weefsel dat voor de elasticiteit en stevigheid van de huid zorgt. Dit is ook de laag die de haarwortels, talgklieren, zweetklieren, zintuigreceptoren en bloed- en lymfevaten bevat. De lederhuid bevat daarnaast elastine en collageen en wanneer we ouder worden vertraagt de natuurlijk aanmaak van deze twee componenten. De huid verliest met de jaren het vermogen om vocht vast te houden, waardoor op de duur rimpels en andere verouderingskenmerken zichtbaar worden.

Het onderhuids vet- en bindweefsel

De onderste laag van de huid bestaat voornamelijk uit vet, bindweefsel en bloedvaten. Deze binnenste laag van de huid zorgt ervoor dat we warm blijven, het slaat energie op en isoleert ons.

Jouw huid is een zeer fascinerend orgaan en vaak ook een directe reflectie van hoe je je voelt van binnen of aan wat voor slechte stoffen of bacteriën je wordt blootgesteld. Er zijn veel redenen waarom de natuurlijke balans van jouw huid en lichaam verstoord kunnen worden, waardoor huidaandoeningen als eczeem, psoriasis en acne kunnen ontstaan.

Het is onze missie om op een natuurlijk en huidvriendelijke manier oplossingen te vinden voor deze huidproblemen. Klik vooral verder bovenaan de pagina om meer te lezen over jouw specifieke aandoening of neem direct contact met ons op via info@salcura.nl

Klantenservice & Bestellen
info@salcura.nl

Zoek winkel
Waar te koop?