Click me for dropdown

Skin Care Blog

My name is Vera

My name is Vera
Aloë Vera is een ingrediënt dat in veel producten voorkomt, maar waarom gebruiken wij eigenlijk Aloë Vera in onze Salcura Bioskin lijn?

 

My name is Vera...Aloë Vera.

Aloë Vera komt in vele soorten en maten, en behoort tot de succulenten. Een succulent is een vetplant die een hoeveelheid water opslaat in een deel van zijn lichaam. Aloë Vera bestaat maar liefst voor 99% uit water en heeft hierdoor grote hydraterende en vocht inbrengende aspecten. Daarnaast bevat Aloë Vera een groot scala aan vitaminen, mineralen vetzuren. Het bevat onder andere vitamine A, C, E, B1, B2, B3, B6 en is een van de weinige planten die ook vitamine B12 bevat. De plant bevat ongeveer 20 mineralen, waaronder, calcium, zink, magnesium en ijzer.  Deze vitaminen en mineralen zijn essentieel voor een gezonde huid.

 

Aloë Vera bevat ook nog eens sterke antioxidanten die tot de groep polyfenolen behoren. Deze polyfenolen werken ontstekingsremmend en gaan daarbij ook de ontstekingsprocessen tegen. Het zorgt ervoor dat de toename van een bepaald eiwitcomplex, dat onder andere bij een ontstekingsproces een belangrijke rol speelt, wordt geremd. 

 

Een huid die gevoelig is voor eczeem of psoriasis heeft vaak te kampen met infecties, die ontstaan door  bijvoorbeeld vuil in wondjes op de huid. Om deze uitdagende huid te kalmeren is het van belang om deze infectie te remmen. De hydraterende eigenschappen van de plant en de essentiële vitaminen en mineralen zorgen ervoor dat de huid weer optimaal in balans kan komen. 

 

Niet voor niets behoort Aloë Vera tot een van onze hoofdingrediënten in onze Salcura producten. 

Disclaimer
The information given in any Salcura Blog is for personal interest and not intended to diagnose, treat, cure or prevent any condition. It is not intended as a substitute for medical advice and anyone with a health issue, or is on medication, should consult their doctor before making changes to their diet and exercise routine.

Seek advice from a medical practitioner or complimentary therapist before using essential oils if you are pregnant or are on medication. Keep essential oils out of the reach of children. In the case of contact with the eyes, rinse thoroughly with clean, cool water. Always dilute essential oils before using them on your skin, unless directed otherwise by an aromatherapist.

Klantenservice & Bestellen
info@salcura.nl

Zoek winkel
Waar te koop?